ماشین گرفتگی سگ ها و راه کنترل و درمان آن
استفراغ سگ در ماشین | بالا آوردن سگ در ماشین | ماشین گرفتگی سگ ها | مسافرت با سگ
تصور کنید در کنار سگ خود نشسته اید و قصد دارید به سوی مقصد رانندگی کنید ، ناگهان متوجه می شوید که حال او خوب نیست . مشاهده می کنید که غذایی که خورده است را بالا می آورد . همانطور که احتمالا قبلا متوجه شده اید، “بیماری حرکتی سگ” یا همان “ماشین گرفتگی سگ ” واقعی است و می تواند حتی در کوتاه ترین سفرها نیز خود را نشان دهد. خوشبختانه، شما می توانید با انجام اقداماتی به پیشگیری و یا درمان سگ خود کمک کرده باشید .
علت ” بیماری حرکتی سگ ” یا ” ماشین گرفتگی سگ ” چیست؟
ماشین گرفتگی در سگ بیشتر در توله سگ ها و سگ های جوان دیده می شود . دلیل این امر این است که ساختار گوش برای تعادل در توله ها کاملا توسعه نیافته است البته این به این معنی نیست که همه سگ ها بیماری ماشین گرفتگی را از خود نشان خواهند داد .اگردر اولین سفرها سگ شما علایم بیماری را نشان داد ، ممکن است حتی پس از اینکه سگ شما کاملا بالغ شد و ساختارهای گوش آن تکامل یافت باز هم علائم بیماری را توام با استفراغ نشان دهد .
علائم بیماری ماشین گرفتگی سگ چیست ؟
این علائم شامل :
- بیحالی، بی تحرکی
- خمیازه کشیدن
- ناله کردن ، گیجی
- عرق کردن بیش از حد
- استفراغ
- له له زدن یا لیسیدن لب ها
درمان بیماری ماشین گرفتگی سگ چیست ؟
بهترین راه برای جلوگیری از بیماری سفر سگ این است که تجربه سفر را تا جایی که میتوانید برای سگ خود لذت بخش کنید .
- سگ شما، اگر به سمت جلو نگاه کند، به جای نگاه کردن به پنجره های جانبی، علائم بیماری را کمتر نشان میدهد . یک راه برای تضمین این است که از یک کمربند که مخصوص سگ طراحی شده است در ماشین استفاده کنید. اگر شما انتخاب کنید که سگ خود را بر روی صندلی جلو ماشین بگذارید ، در نظر داشته باشید که کیسه های هوا موجب ایجاد خطر بالقوه برای سگ ها است. بسیاری از مردم ترجیح می دهند که از جعبه های سگ برای ایمنی استفاده کنند و از مزیت آن به هنگام استفراغ برخوردار باشند.
- اکثر سگ هایی که معده خالی دارند یعنی از چندین ساعت قبل از سفر غذایی نخورده اند علائم بیماری را نشان نخواهند داد ، بنابراین اطمینان حاصل کنید که چندین ساعت (حداقل دو ساعت) بین آخرین وعده غذا و سفر با ماشین فاصله زمانی برقرار است . با این حال، از دادن آب اجتناب نکنید و در نظر داشته باشید که این ممکن است برای حیوان خانگی شما پاسخگو نباشد و سگ شما همچنان علایم بیماری را نشان دهد چرا که برخی از سگ ها نیاز به مقدار کمی غذا در معده دارند تا از بیماری حرکتی جلوگیری کنند. اگر حیوان شما چندین ساعت پس از مصرف غذا در ماشین همچنان عوق میزند و یا صفرای زرد رنگ بالا می آورد سعی کنید به او چند قاشق غذا دهید و دقت کنید آیا با این مصرف کم غذا حال او بهتر می شود یا خیر . اگر سفر شما بیش از ۸ ساعت طول میکشد به سگ خود تکه های غذای بسیار کوچک بدهید .
- اگر سگ شما در جعبه مخصوص (که امن ترین روش سفر سگ است) سفر می کند، آن را از نقطه ای به نقطه دیگر در ماشین حرکت دهید تا ببینید که آیا محل جعبه باعث تفاوت در حال او می شود یا خیر.
- درک سگ خود از سفر کردن را بالا ببرید. یعنی او را با ماشین سوار شدن و سفر آشنا کنید . در ابتدا یک محل نزدیک به خانه ( ۱۰ دقیقه رانندگی از خانه ) را انتخاب کنید که سگ شما از آن لذت می برد. این مکان می تواند پارک سگ باشد یا مکانی برای پیاده روی . در حالی که شما رانندگی می کنید، اگر کسی را در کنار او قرار دهید تا سگ را آرام کند، یا با او صحبت کند . هنگامی که به مقصد خود رسیدید ، سعی کنید تا جای ممکن سگ خود را سرگرم کنید و با او بازی کنید.
- در طول سفرهای طولانی برای ساعاتی توقف کنید ، زیرا بعضی از سگ ها برای جلوگیری از بیماری های حرکتی نیاز به استراحت دارند . یک دستورالعمل خوب این است که بعد از یک یا دوساعت رانندگی ماشین متوقف شود و سگ خود را بیرون بیاورید تا مقداری استراحت کند. شما همچنین می توانید آب یا تکه های یخ به سگ خود بدهید.
- در طول سفر پنجره ها را مقداری پایین بدهید ( نه در حدی که سگ شما بتواند به بیرون بپرد ، تنها کافیست هوا اجازه رفت و آمد به داخل ماشین را داشته باشد ). میتوانید برای جلوگیری از آسیب رسیدن به چشمان سگ خود هنگام رفت و آمد هوا از عینک های مخصوص آنها استفاده کنید .
- در طول سفر می توانید برای سرگرم کردن سگ خود از یکی از اسباب بازی های دلخواه او استفاده کنید .
نکته ۱ : اگر پس از اتمام سفر ، استفراغ کردن سگ شما بیش از یک روز ادامه داشت حتما با دکتر دامپزشک خود مشورت کنید .
نکته ۲ : بسیاری از سگ ها به روش های پیشگیری که در بالا گفته شد پاسخگو نیستند .
توجه داشته باشید که اگر نکات بالا بر روی سگ شما پاسخگو نبود حتما از دکتر دامپزشک خود کمک بخواهید
برخی از روش های کنترل دارویی به سگ شما در سفرهای طولانی کمک خواهند کرد.
شما می توانید درصورت نیاز قبل از مراجعه حضوری به مراکز درمانی جهت دریافت مشاوره رایگان با دکتر مردانی تماس بگیرید
۰۹۱۲۰۸۰۹۸۷۴