هچ بلدرچین ها و اشکالات آن
تخم های بلدرچین بی نهایت ظریف هستند . برخی ترجیح می دهند تخم ها را قبل از ذخیره سازی در محلول سالم سازی کننده غوطه ور کنند. درنتیجه محل نگهداری بایستی بین ۱۶ تا ۱۹ درجه سانتیگراد در نظر گرفته شود. رطوبت نسبی نباید کمتر از ۷۵% باشد و بهتر است تخم ها بیشتر از ۷ روز نگهداری نشوند. تخم ها را می توان در ماشین های تخم مرغ انکوباسیون نمود. تخم ها کمتر از ۱۶ روز از زمان قرار دادن تا زمام Pipping ( ترکانیدن پوسته تخم بهنگامی که جوجه شروع به هچ می کند ) جوجه در انکوباتور قرار داده می شود و ۱۰ ساعت از زمان Pipping ی تا هچ شدن وقت لازم دارد.
طرز اداره ی ماشین به شرح زیر است :
در شروع کار درجه حرارت بایستی ۳۷٫۵ درجه سانتیگراد و رطوبت ۳۰٫۶c باشد. در سن ۱۵ روزگی درجه نسبی به ۹۰% (۳۲٫۲c درجه حرارت حباب رطوبت) قرار داده شود.در زمان خارج کردن درجه حرارت بایستی به ۳۷٫۲c تغییر پیدا کند و رطوبت نسبی ۸۰% ( درجه حرارت حباب رطوبت۲۷٫۶c) بایستی در نظر گرفته شود.
تخم ها را بایستی روزانه تا ۷ بار برگرداند.
: دمای عملی برای جوجه کشی بلدرچین
C دماسنج مرطوب | C دماسنج خشک | دوره (روز) | دستگاه |
۳۱ | ۳۷٫۷ | ۱-۱۴ | ستر |
۳۲٫۲ | ۳۷ | ۱۵-۱۸ | هچر |
متوسط رطوبت نسبی ۵۵ تا ۶۰ درصد نتیجه خوبی را بدست می دهد( رطوبت در ایام ستر ۶۵ و در ایام هچر ۷۵-۸۰ می توان تنظیم نمود ) .تخم را می توان ۳ تا ۸ بار در روز برگرداند.در روز چهاردهم .جوجه کشی تخم ها به هچر منتقل می شوند و از این تاریخ به بعد چرخش قطع می شود. سطح مناسب اکسیژن برای جوجه آوری موفق ۲۱% است. قابلیت هچ در یک فارم خوب حدود ۸۵% است
علل پایین بودن هچ در جدول زیر خلاصه شده است :
علت های ممکن |
مشاهدات |
تخم بی نطفه |
|
مرگ جنینی |
|
دیر هچ شدن |
|
هچ زودرس |
|
بزرگ بودن سلول هوایی |
|
مرگ جنین کاملا رسیده |
|
مرگ جوجه ها بعد از نوک زدن |
|
جوجه های چسبیده |
|
جوجه های خیس یا ناسالم بودن ناف |
|
از دست دادن آب بدن جوجه ها |
|
شما می توانید درصورت نیاز قبل از مراجعه حضوری به مراکز درمانی جهت دریافت مشاوره رایگان با دکتر مردانی تماس بگیرید